Ciorba de perisoare

de sandytza in Ciorbe, 9 Iun 2009 | 7071 vizualizari

 

O ciorbita delicioasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica
  • 2 carnaciori
  • 2 morcovi
  • 2 linguri smantana
  • 2 cani lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • sare,
  • piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 cub de vegeta
  • patrunjel
  • Pentru perisoare
  • 250 gr carne tocata
  • 60 gr orez
  • 50 gr paine
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pun la fiert: morcovii, ceapa si canrnacirii.

Se prepara perisoarele. Intr-un bol se pune carnea tocata , painea inmuiata in lapte si apoi stoarsa, oul, orezul sare si piper.

Se amesteca bine si se fac bilute.
Cand fierbe apa se pun in oala si se lasa la fiert 15-20 minute la foc potrivit.
Separat se face rantasul . Se pune intr-o tigaie o lingura de ule si o lingura de faina. se amesteca bine si cand incepe sa se rumenesca se adauga laptele si smantana.

Cand perisoarele s-au fiert se adauga rantasul , frunza de dafin, cubul de vegeta , se lasa sa fiarba 2-3 minute , se potriveste de sare si piper iar in ultimul clocot se pune patrunjel tocat.


P.S. Ciorba a iesit un pic rosie pentru ca , carnatul ce il folosesc eu are boia ca asa fac spaniolii carnatul. Acum la alegerea fiecaruia poate pune in loc de boiaua din carnat , o lingurita de boia amestecata cu o lingurita de ulei sau un pic de pasta de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din oase de porc si smantana