Ciorba de perisoare

de delia64 in Ciorbe, 31 Ian 2013 | 5628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare
  • 350 g amestec de carne tocata (vita+porc)
  • o ceasca de orez
  • 2 oua
  • patrunjel verde(din congelator)
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru ciorba
  • 500 ml zeama de varza
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • o felie de telina
  • o felie de gulie
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ardei kapia rosu
  • un rasol de vitel
  • 3 linguri ketceap de casa
  • frunze de patrunjel si telina (din congelator)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pune apa la fiert intr-o cratita de 6 l impreuna cu rasolul.

Adaugam legumele taiate cubulete si ceapa taiata solzisori si lasam la fiert aproximativ 20 de minute.

Intre timp facem perisoarele.

Orezul inflorit se pune intr-un bol, adaugam carnea, cele 2 oua, sarea si piperul dupa gust  si patrunjel verde.

Amestecam compozitia si formam bilute pe care le asezam pe un platou presarat cu faina (pentru a nu se lipii de platou).

Daca zarzavatul este fiert adaugam perisoarele si ketceapul.

Lasam 15-20 de min. la fiert si cand perisoarele s-au ridicat la suprafata potrivim de sare, piper si zeama de varza.

Presaram frunze de telina si patrunjel si mai lasam 15-20 de min. la foc mic.

Gustam si daca dorim mai acra ciorba mai adaugam zeama de varza.

Servim cu smantana si ardei iute.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare