Ciorba de perisoare

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 4 Mar 2010 | 4455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata pui, porc sau vita
  • 2 linguri de orez
  • 1 felie subtire de franzela
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o cutie 450g cu rosii
  • 500 ml bors (optional)
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea, orezul, ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut, sare si piper. Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm. Dupa ce le-ati terminat de facut le puneti in oala peste legumele care ar trebui sa fie aproape fierte.

Se lasa la foc mare cam 15-20 de minute. Se verifica daca au fiert legumele si perisoarele si se pun rosiil si borsul. Se mai pune apa daca este nevoie si se mai da in cateva clocote. Patrunjelul se poate pune dupa ce s-a luat dupa foc in oala sau direct in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

05.03.2010, 19:21

fac si eu asa ciorbita si e buna...

ela 1

05.03.2010, 19:47

si eu pun acum de un bors de perisoare

Dana Cristea - pusikmea 1

05.03.2010, 19:54

spor la treaba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei