Ciorbă de perişoare

de portiadelumina in Ciorbe, 12 Sep 2013 | 8343 vizualizari

 

Recunosc că preferata mea este ciorba de burtă, dar şi cea de perişoare îmi place foarte mult, se bate pentru locul doi cu ciorba rădăuţeană, cu ciorba de roşii, cu ciorba de urzici, cu ciorba de fasole şi cu ciorba de os afumat.
Şi partea bună este că această ciorbă poate fi acrită atât cu zeamă de varză cât şi cu borş, având acelaşi succes când este pusă pe masă alături de un ardei bun şi (pentru cine ştie) de mămăligă.
Evident că ciorba poate fi făcut cu carne de vită, de pasăre, de porc ori mixtă. Eu am optat pentru cea de porc ( de data asta) fiind cea care dă gustul cel apropiat de ceea ce numesc eu ciorbă de perişoare.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocată
  • o ceaşcă orez (cca 70 gr)
  • un morcov
  • o ceapă de apă
  • pătrunjel rădăcină
  • păstârnac
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras roşu
  • piper praf
  • sare
  • cimbru verde
  • pătrunjel frunză
  • 1 litru borş
  • 50 gr ulei
  • 2 ouă
  • roşii cherry
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de perişoare:

Cine  a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am răzuit morcovul şi rădăcinoaselepe răzătoarea mare fiindcă se pătrund mai uşor şi dau consistenţă, iar ardeii i-am tăiat ca pentru o salată. 

Carnea se amestecă cu ceapa (dată şi ea tot prin răzătoare), cu pătrunjelul verde (tocat şi el dinainte), cu piperul, cu orezul şi cu cele două ouă. Deasemenea se pune şi cimbrul tocat mărunt precum şi sarea. În timp ce aceste ingrediente se fac perişoare se călesc într-un vas celellate legume, adăugându-se peste ele 7 litri de apă.

Când apa în care fierb şi legumele dă în clocot se adaugă perişoarele formate şi se lasă la fiert până se fierb îndeajuns de bine.  Se pun roşiile, iar spre final se fierbe borşul într-un alt vas şi se adaugă peste perişoare acrindu-se după gustul fiecăruia. Se mai lasă la fiert circa 3-4 minute şi se apoi ciorba poate fi trasă de pe foc.

Cine-i mai îndemânatic, între timp, poate pune şi de mămăligă. :))

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru ca perişoarele să se facă (să se modeleze) fără probleme, e de indicat ca din când în când mâinile să fie trecute prin apă caldă.

2

Borşul se pune numai fiert, niciodată rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de perişoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui si ficatei