Ciorba de perisoare

de Valclaudia in Ciorbe, 2 Iun 2014 | 4412 vizualizari

 

am invatat sa prepar perisoarele folosind un rest de pilaf ramas din ziua anterioara. Va propun sa incercati, ies niste perisoare atat de fine si gustoase....

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • cca 500 gr. carne de porc macinata
  • pilaf de orez din cca 100 gr. orez
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • oregano in otet
  • leustean verde
  • cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam morcovii, ceapa, ardeiul, le spalam si le taiem ca pentru ciorba (ceapa tocata marunt, ardeiul bucatele iar morcovii ii taiem rondele).

Le calim usor in 2 linguri de ulei, cca 5 minute, apoi punem 3l apa rece in oala si lasam sa clocoteasca pana ne ocupam de compozitia pentru perisoare.(cam 20 min.)

Carnea de porc tocata se pune intr-un bol, punem pilaful din cca 100 gr, orez peste carne (mie mi-a ramas din ziua anterioara), adaugam 1 ou, sare si piper dupa gust,1 lingura pasta de ardei, amestecam compozitia foarte bine,apoi formam intre palme perisoare de marimea dorita si le plonjam in oala peste legumele aproape fierte.

Lasam sa fiarba la foc mic (cca 15 minute), pana se ridica perisoarele la suprafata.

Adaugam rosiile pasate si verdeturi dupa gust (patrunjel,leustean, marar,cimbru si oregano in otet).

Stingem focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

O bunatate,pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de naut cu afumatura