Ciorba de perisoare cu legume

de Corinuta in Ciorbe, 15 Aug 2010 | 5743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata amestec
  • 3-4 linguri orez
  • 1 ou
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei
  • 1-2 cartofi
  • 1 varza creata mica
  • 1 rosie
  • sare, piper macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 4 fire de leustean
  • 1/2 lamaie
  • smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu legume:

Se pun la fiert  4 litri de apa. Se curata si se spala legumele. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Ceapa, ardeiul si cartofii se taie cubulete. Varza se taie in patru, i se scoate cotorul, apoi se taie felii subtiri. Rosia se opareste cateva secunde, se cojeste si se taie cubulete.

Cand apa fierbe se adauga legumele tocate, mai putin rosia. Se amesteca bine carnea cu oul si orezul, se condimenteaza cu sare, piper si maghiranul uscat. Apoi se fac mici cocoloase care se adauga la ciorba cand aceasta da in clocot.

Se fierbe aprox. 10 minute la foc potrivit, dupa 5 minute se adauga si rosia. Apoi se condimenteaza cu sare si piper si se acreste cu zeama de lamaie.

Se spala si se zvanta leusteanul, se toaca frunzele marunt si se presara peste ciorbita.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

15.08.2010, 12:42

Mmmmmm, ce buna ciorbita !

Bucataras Medi 1

16.08.2010, 23:06

tare mult imi place aceasta ciorbica......................

Corinuta 1

18.08.2010, 14:45

Cristi al meu, care-i fan ciorba de burta a zis saptamana trecuta cand am facut:"Aproape ca as zice ca-i mai buna ca cea de burta!"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si legume