nu facusem de mult ciorba de perisoare cu smantana
1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .
2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .
3. dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa gust ], 2 linguri orez si jumatate din patrunjel taiat f. marunt .cu mainile unsecu putin ulei se formeaza bile mici de marimea unui ou de prepelita care se pun sa fiarba la foc domol cam 20 min .se pun si celelalte 2 linguri de orez.
4. spre sfarsitul fierberii se pune ardeiul taiat cuburi mici , restul de patrunjel tocat si tarhonul din otet .
5. smantana se amesteca cu apa calda si apoi cu cateva linguri de zeama fierbinte . se adauga apoi la ciorba
6. daca este necesar se mai pune sare si piper .
1
este foarte buna acrita si cu zeama de varza acra.