Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume

de lucy2002 in Ciorbe, 16 Iul 2019 | 3262 vizualizari

 

O ciorbica foarte buna si satioasa. Imi plac ciorbele cu multe legume chiar daca au si carne, asa ca o prepar destul de des, fiind una din ciorbele preferate de noi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 1 tija apio
  • 3 buchetele brocolii
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • putin ulei pentru inmuiat legumele
  • 2 rosii (curatate de pielita)
  • 350-400 ml bors
  • 4 l apa
  • sare, piper dupa gust
  • PERISOARE
  • 750 gr carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 50 gr orez
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 lingura de faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt (dupa preferinta).

Intr-o cratita de 5 litri se pune putin ulei si se adauga legmele tocate si se lasa la inmuiat aproximativ 7-10 minute, apoi adaugam apa calda peste ele.

Intr-un bol adaugam carnea tocata de pui peste care adaugam un ou, sare, piper, un pic de patrunjel verde tocat, cimbru uscat, faina si orezul, amestecam foarte bine compozitia.

Cu mainile umezite in apa rece trecem la modelarea perisoarelor. Cand apa cu legume da in clocot, potrivim de gust (cu sare si piper) adaugam perisoarele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica deasupra (atunci vor fi gata). Adaugam borsul fiert inainte, mai dam un clocot ( 5 minute), iar la sfarsit adaugam patrunjelul si leustenul tocat, acoperim cu un capac si oprim focul.

Se poate servi cu smantana sau cum va place ...POFTA BUNA!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc, dres cu bors de casa