Ciorba de perisoare din peste

de nycu_rm in Ciorbe, 23 Sep 2016 | 10244 vizualizari

 

Ziua in care imi rasfat nevasta

 

INGREDIENTE

  • 300 g peste (file) 50 g orez150 g morcovi100 g patrunjel radacina100 g telina radacina1 ardei gras 2 cepe mari (150-200 g)200 g rosii50 g bulion50 g pesmet 4 fire leustean4 fire patrunjel (verdeata) 4 linguri de ulei sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din peste:

Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul, patrunjelul radacina si telina. Punem deoparte jumatate de ceapa, pentru perisoare. Cand fierbe apa, punem ceapa si ardeiul la fiert. Dupa 10 minute adaugam morcovii, telina, si patrunjelul radacina. Cat timp fierbe zarzavatul, tocam carnea de peste de 2 ori la masina, dam si jumatatea de ceapa odata cu pestele. Orezul trebuie fiert vreo 2 minute, si racit inainte de al adauga peste peste.
     La compozitia obtinuta din peste tocat, ceapa tocata, orez semifiert adaugam putina sare si putin piper (se gusta). In functie de cat de subtire este compozitia adaugam pesmet. Trebuie sa obtinem o pasta din care sa formam bilute mici cat o nuca. Nu formati perisoarele pana nu incercati compozitia. 
     Taiem rosiile cubulete mici si le punem la fiert, iar dupa 5 minute incercam o perisoara. Bagam o perisoara in oala si asteptam sa se ridice. Daca nu se ridica, sau este desfacuta inseamna ca trebuie sa mai punem  pesmet in compozitia de perisoare. Formam apoi perisoarele, iar cand le-am terminat de invartit pe toate, punem una cate una in oala la fiert. Cand incep sa se ridice se adauga bulionul si verdeata tocata marunt. Se lasa sa dea un clocot, se verifica perisoarele sa fie fierte, se potriveste de sare si se da de pe foc.
   Se poate servi cu smantana sau se poate acri. 
  

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana sau se poate acri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa