Ciorba de peste

de katty in Ciorbe, 1 Oct 2017 | 20458 vizualizari

 

Imi era tare dor de o ciorba de peste si  cum am primit niste lin, m-am gandit ca ar fi tocmai bun.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste (lin)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1/2 pastarnac
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • zeama de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde ptr decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare.

Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o pastram. Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.

In uleiul incins, punem la calit mai intai morcovul, apoi pe rand ceapa, telina si pastarnacul. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie, apoi stingem cu zeama in care a fiert pestele. Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape moi, apoi adaugam sucul de rosii, piper macinat si sare dupa gust. Lasam sa mai dea cateva clocote, punem zeama de lamaie dupa gust si bucatile de peste. Lasam sa dea 2-3 clocote si stingem focul.

Servim ciorba fierbinte, presarata cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

ieri la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

pe 08.07 la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Ciorba de pui cu legume proaspete, gust autentic din bucataria romaneasca