Ciorba de pui a la grec

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 7 Iun 2010 | 9646 vizualizari

 

eram in curtea lui Gaby si am dat peste ciorbita aceasta si am pus in practica cu putine modificari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 canita de orez
  • 700 ml smantana
  • 4 oua(galbenusul)
  • 1 litru de bors
  • sare
  • 1 lingura de delikat
  • 2 linguri de ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Se spala bine puiul, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare (eu am facut intr-o oala de 6 litri)

Morcovul se curata si se razuieste sau se toaca ,telina se curata si se taie bucatele mai mari. Morcovul se caleste putin in ulei 2 - minute

Cand carnea fierbe se spumeaza bine apoi se pune morcovul,telina si ceapa si se lasa sa fiarba bine toate impreuna.Cand carnea aproape este fiarta se pune orezul si delikatul. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se pune borsul se mai lasa sa dea 3 clocote apoi se stinge focul.

Separat se amesteca bine galbenusurile cu smantana,  iar dupa ce ciorba s-a racit putin, se amesteca impreuna.

Se serveste cu patrunjel verde tocat,eu nu pun nuami in farfurie ,piticilor mei nu le place sa vada verdeata in farfurie

Gaby a iesit super buna,sa traiesti si sa mai faci si alte retete

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza, reteta ardeleneasca de Luscos