Ciorba de pui cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 13118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui (dezosat) mare
  • 400 ml smantana 20% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov mare
  • o rosie potrivita
  • sare dupa gust
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o lingurita cu tarhon
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 2 lamai mari pentru acrit ciorba
  • optional: crutoane coapte pe tava
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

Pieptul de pui taiat in cuburi mici il punem la fiert in 4 litri de apa, adunand spuma formata. Separat, tocam legumele si le calim in 2-3 linguri cu ulei, dupa care le adaugam pieptului de pui. Potrivim de gust cu sare, adaugam tarhonul si sucul de lamaie si lasam sa dea intr-un clocot, doua. Luam apoi ciorba de pe foc si o lasam sa se racoreasca 5 minute, cat sa se opreasca din clocotit. 

Pregatim smantana, pe care o vom amesteca cu cele 3 galbenusuri si cu unul-doua polonice de ciorba calduta. Omogenizam totul, adaugam smantana in ciorba si o lasam sa mai dea intr-un clocot. Presaram patrunjel si leustean proaspat tocate.

Se poate servi cu ardei iute, crutoane si cu multa pofta! Sa va fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]