Ciorbă de pui cu tarhon

de Zamfira in Ciorbe, 28 Oct 2015 | 3629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(piept, pulpe)
  • 1 rădăcină țelină, pătrunjel
  • 1 gulie
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapă mare albă
  • tarhon în oțet (după gust, 2-3 linguri tocat mărunt)
  • 1 cană de smântână
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri oțet
  • sare
  • pătrunjel verde tocat mărunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui cu tarhon:

 Porționăm carnea de pui. Punem la fiert 4 l de apă, punem carnea la fiert. Spumăm carnea (îndepărtăm spuma formată).

Curățăm, spălăm legumele.

Tăiem legumele cubulețe. Adăugăm legumele în zeama de carne. Ceapa o lăsăm întreagă. Adăugam sare după gust.

Tocăm mărunt tarhonul pus în oțet și-l adăugăm în ciorbă. Lăsăm să fiarbă la foc mic timp de 35-40 minute.

În final adăugăm 2 linguri de oțet, smântâna amestecată cu 2 linguri de făină, diluăm cu un polonic de zeamă fierbinte și apoi strecurăm deasupra ciorbei print-o sită pentru a nu face gogoloașe. Lăsăm să dea în clocot o singură dată, închidem focul și adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt.

Când o servim, mai putem adăuga smântână bună și rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]