Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt

de _Alina_ in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 11558 vizualizari

 

Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt:

1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.

2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.

3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.

4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.

5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

TIPS-URI

1

Puteti folosi smantana in loc de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]