Ciorba de varza

de kamy in Ciorbe, 19 Apr 2011 | 8271 vizualizari

 

M-am adaptat preferintelor Sabinei....fara legume,fara carne.Este rapid de facut si f buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ceapa mare
  • o buc de slanina
  • 500 ml.lapte batut
  • 3 oua
  • 1 lg.boia dulce
  • 2 ling.faina sau amidon alimentar
  • 1 ling.otet
  • sare,piper
  • cimbru,marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza:

Varza se taie fideluta.

Slanina bucatele marunte,ceapa la fel,dupa care se amesteca si le mai tocam impreuna ff bine.

Se pune slanina cu ceapa intr-o oala,pe foc mic si le calim pana capata o culoare maronie,se adauga boiaua si repede varza,amestecand bine.

Cand s-a inmuiat putin varza,se pune apa fierbinte,sare,piper,putin cimbru,si se lasa sa fiarba pana e varza moale.

Albusurile se bat putin cu sare si se toarna in ciorba amestecand pe firul lor asa incat obtinem un fel de zdrente.

Galbenusurile se freaca bine cu 1 ling.de otet(sau2 daca vreti ciorba mai acra),cu doua de faina,se incorporeaza laptele batut,se pun cateva polonice de ciorba peste dresatura si se adauga in fir subtire in ciorba ,amestecand continuu.Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem sare,piper daca mai trebuie,cimbru si marar.

Se serveste cu ardei iuti.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]