Ciorba de varza de Bihor

de Corinuta in Ciorbe, 2 Oct 2010 | 11618 vizualizari

 

"Ciorba simpla, cu vana plina, taraneasca, pare sanatoasa, dar de fapt e un drog periculos: mananci pana crapi, si inca tot ai mai vrea. Mori de buna voie, de supradoza, cu ultima picatura de ciorba pe buze, chemand-o ca-n marile iubiri bolnavicios-absurde, (tot pe ea!) in ajutor!" Radu Anton Roman

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de purcel
  • 2 ciolane afumate de porc, mai mici
  • 1 varza mare
  • 2-3 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 200 g smantana
  • verdeata
  • sare, paprica dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza de Bihor:

Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute.

Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu ceapa, morcovii si varza odata, cand mai ca a fiert afumatura. 

Carnea ciolanelor se ia de pe os si se hacuieste marunt, apoi se pune iar la zeama. 

Dupa ce au fiert toate se pune sare - nu prea multa caci principiul director al acestei fierturi crisanene e gustul dulce-gras - si boia, apoi se drege cu multa smantana  si se patrunjeleaza corespunzator.

TIPS-URI

1

Se poate face si un rantas

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza de Bihor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana