Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2018 | 4404 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat:

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. 

Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.

Se adauga ceapa si se calesc impreuna.

Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. 

Puneti sare, piper si concentratul de rosii.

Se acopera varza cu apa clocotita. 

Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).

Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.

Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.

Decorati cu sare neagra de Hawaï. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

13.08.2018, 14:31

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:53

kytz 1

18.08.2018, 13:43

Ce mult îmi place ciorba asa! Felicitări pentru premiu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris