Ciorba de vitel a bucatarului

de LUK in Ciorbe, 23 Ian 2011 | 6380 vizualizari

 

Este facuta dupa reteta si instructiunile unui bucatar...

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr carne de vitel(pulpa de manzat)
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi mai mici
  • 400gr fasole verde pastai prefiarta
  • patrunjel verde
  • 200-300gr varza proaspata
  • 4-5l de apa
  • 2-3 linguri de ulei
  • o lingura de pasta de tomate
  • un cub de Knorr pentru ciorba
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel a bucatarului:

 Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate de ora.Intre timp pregatim legumele.

 Morcovii.patrunjelul si telina ii taiem cubulete mici.Tocam ceapa marunt.Varza o taiem pe cat posibil cubulete..sa iasa fasii mai late.Cartofii curatati ii taiem cubulete ca pentru piure.

Intr-o craticioara punem uleiul,adaugam ceapa,morcovii,patrunjelul si telina taiate.Amestecam pana se coloreaza uleiul.Punem bulion si putina apa(50-100ml).lasam sa fiarba innabusit 2-3 clocote.Stingem focul.

Dupa ce a fiert carnea 30min adaugam varza.De aici incolo ciorba se va face..dupa ceas...Lasam sa fiarba 15min si adaugam legumele innabusite.Fierbem legumele 30min si adaugam cartofii si cubul Knorr.Dupa ce au fiert si cartofii 15min adaugam fasolea verde.Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.Oprim focul,potrivim de sare.Optional se mai adauga otet..la noi a iesit destul de acrisoara de la bulion..

A fost de munca dar a meritat..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel a bucatarului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla