Ciorba dulce de pasare

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2015 | 6471 vizualizari

 

Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce, fiecare o acrește cum vrea, la noi de obicei cu smântână, iar bărbații casei cu oțet de la ardei iute ;)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți spinări de pui 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2 bucăți morcov 
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină 
  • 1 bucată păstârnac 
  • 1 bucată ardei gras 
  • 1 bucată mică țelină 
  • cca. 200 g roșii cherry 
  • 2-3 bucăți dovlecei mici, mici, adică un fel de baby;)
  • cca. 1/2 legătură leuștean 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel frunze sau ceapă chives pentru ornat
  • cca. 250 g tăiței de casă 
  • opțional oțet de la ardei iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba dulce de pasare:

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, în alt vas, până devin translucide, apoi se adaugă carnea și zeama strecurată de impuritățile lăsate la fierbere.

Se asezonează de sare, piper și boia. Roșiile cherry se fierb separat în puțină apă, cca. 15 minute la foc moderat, neacoperit, apoi se trec prin strecurătoare, (roșiile cherry au multe semințe!) și se adaugă la ciorba de pasăre împreună cu leușteanul tocat mărunt. După ce au fiert toate zarzavaturile, se adaugă la final tăițeii de casă, vreo 2 mâini, personal, îmi place ciorba deasă și se lasă la fiert, neacoperit cca. 5 minute. Se acrește după gustul fiecăruia cu smântănă sau oțet de la ardei iute. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

18.08.2015, 12:04

Panacris 1

18.08.2015, 15:42

Da fetelor, ciorbele astea-s pe gustul ardelenilor Ieri am probat cu un pic de oțet de la ardeiu iute, era ceva acru Azi am păpat cu smântânăăăăă, bună, bună

Sidy 1

11.09.2015, 08:18

Buna de tot ! "...Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce.."

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]