Ciorba dulce de pasare

de Panacris in Supe/Ciorbe, 17 Aug 2015 | 6974 vizualizari

 

Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce, fiecare o acrește cum vrea, la noi de obicei cu smântână, iar bărbații casei cu oțet de la ardei iute ;)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucăți spinări de pui 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2 bucăți morcov 
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină 
  • 1 bucată păstârnac 
  • 1 bucată ardei gras 
  • 1 bucată mică țelină 
  • cca. 200 g roșii cherry 
  • 2-3 bucăți dovlecei mici, mici, adică un fel de baby;)
  • cca. 1/2 legătură leuștean 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel frunze sau ceapă chives pentru ornat
  • cca. 250 g tăiței de casă 
  • opțional oțet de la ardei iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba dulce de pasare:

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, în alt vas, până devin translucide, apoi se adaugă carnea și zeama strecurată de impuritățile lăsate la fierbere.

Se asezonează de sare, piper și boia. Roșiile cherry se fierb separat în puțină apă, cca. 15 minute la foc moderat, neacoperit, apoi se trec prin strecurătoare, (roșiile cherry au multe semințe!) și se adaugă la ciorba de pasăre împreună cu leușteanul tocat mărunt. După ce au fiert toate zarzavaturile, se adaugă la final tăițeii de casă, vreo 2 mâini, personal, îmi place ciorba deasă și se lasă la fiert, neacoperit cca. 5 minute. Se acrește după gustul fiecăruia cu smântănă sau oțet de la ardei iute. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

18.08.2015, 12:04

Panacris 1

18.08.2015, 15:42

Da fetelor, ciorbele astea-s pe gustul ardelenilor Ieri am probat cu un pic de oțet de la ardeiu iute, era ceva acru Azi am păpat cu smântânăăăăă, bună, bună

Sidy 1

11.09.2015, 08:18

Buna de tot ! "...Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce.."

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]