Am facut putina ciorba radauteana,ca mi-a fost frica de mofturosii mei,ca nu vor manca. Dar m-am inselat.
Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cate ori este nevoie.Se adauga legumele curatate,intregi.
Dupa ce au fiert,se strecoara supa.Pieptul de pui se taie fasii,iar legumele se paseaza.
Se pune supa din nou la fiert,dupa care se suspenda carnea si legumele pasate.
Usturoiul se piseaza,se pune intr-o strecuratoare si se toarna peste el cateva polonice din ciorba radauteana.Se arunca dupa ce am usturoiat supa dupa gust. Se potriveste gustul si de sare si piper.
Galbenusurile se bat si se amesteca cu smantana si se adauga in ciorba radauteana, amestecand usor.
Se mai fierbe cateva minute ciorba radauteana, apoi se opreste focul si se lasa "sa se aseze".
1
Ciorba radauteana se serveste cu verdeata proaspat tocata si zeama de lamaie dupa gust.