Ciorba Radauteana

de Gherca Daniela in Ciorbe, 23 Iun 2016 | 13670 vizualizari

 

O ciorbita care demult voiam sa o prepar, dar acum i-a venit randul! Este foarte gustoasa, are o aroma de care nu te mai poti satura!
Pentru cei care inca nu cunosc gustul si aroma, o recomand cu drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • 2 pulpe superioare de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2 cepe medii
  • 1/2 ardei rosu mare
  • 2 foi dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 6 catei usturoi
  • 3-4 linguri otet
  • 4 galbenusuri
  • 300g smantana
  • 1 legatura de patrunjel ( eu am avut inghetat, la congelator)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba Radauteana:

         Carnea de pui o spalam si o punem in apa rece la foc, pana cand se ridica spuma deasupra! Intr-o alta oala, eu am folosim una sub presiune, punem cca. 3 litri de apa rece si asezam carnea de pui din prima oala, peste punem legumele, curatate, spalate si taiate in bucati mai mari, adaugam si foile de dafin cu piperul boabe, acoperim cu capac, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, dam supapa joc de la oala si lasam 20-25 minute la foc mic.

         Daca nu aveti oala sub presiune, lasati sa fiarba 50-60 minute, sau pana cand carnea a fiert suficient de bine si se poate desprinde de pe os cu mana.

        Scoatem carnea intr-un bol, iar legumele intr-un alt bol pentru a se racori.

        Intre timp strecuram supa. Separat amestecam galbenusurile cu smantana si 1 lingura de sare, iar cu un polonic punem supa peste amestecul de smantana si amestecam energic cu un tel pentru a nu se taia, dupa cateva polonice de supa adaugam amestecul de smantana in oala, mai amestecam putin si il tranferam inapoi pe foc pana la punctul de fierbere.

       In supa adaugam si carnea, (pe care o dezosam si o taiem in bucati mai mici, se face totul rapid, deoarece este bine fiarta si se desprinde usor de pe oase), 1 morcov fiert taiat cubulete, (restul legumelor le aruncam), usturoiul pisat, otetul (in functie de gustul fiecaruia), patrunjelul tocat si la sfarsit potrivim de sare. Cand a inceput din nou sa fiarba, stingem focul, iar ciorbita radauteana este gata!

  Se serveste cu adaos de smanatana, dupa preferinta si ardei iuti!

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba Radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste