Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)

de mihaelaradu in Ciorbe, 27 Feb 2011 | 8224 vizualizari

 

O ciorba delicioasa, asemanatoare la gust cu cea de burta. Pentru mine e substitutul perfect al ciorbei de burta, care nu o pot manca din cauza carnii de burta :)

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui (ideal e cel cu piele, insa eu nu gasesc in Cipru)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel (radacina) pe care eu nu l-am avut :(
  • 1 cutie smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri otet de pe ardei iute sau 1 ardei iute taiat in jumatate
  • vegeta
  • piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :):

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar.

2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu pieptul de pui, cand carnea e aproape fiarta.

3. Adaugam 3-4 boabe de piper si potrivim de gust cu vegeta. Eu am pus condimentele inainte de a strecura supa, pentru ca atunci cand voi drege supa cu smantana si oul, sa am o ciorbita limpede.

4. Scoatem legumele, carnea si strecuram supa. 

5. Pasam morcovii si desfacem carnea fasii marunte si le punem inapoi in supa.

6. Frecam galbenusul cu smantana si adaugam supa peste acestea pentru a se gati oul (atunci cand il adaugati la ciorba nu se va desface). Adaugam la supa si lasam sa dea cateva clocote.

7. Acrim cu 2-3 linguri de otet de pe ardei iute. Daca nu aveti ardei iute la borcan, se poate taia un ardei iute in jumatate si se lasa cateva clocote cu ciorba, dar se scoate inainte de servire. O alternativa poate fi si Borsul magic sau zeama de lamaie.

8. Se serveste cu ardei iute si cu crutoane de paine. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Ciorba se poate acri cu Bors magic, otet sau zeama de lamaie;

2

Puteti servi ciorba radauteana cu crutoane de paine sau paine prajita.

3

Intotdeauna diluati ingroseala cu supa fierbinte pentru ca oul sa nu se desfaca in ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana