Ciorba taraneasca - cu peste afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Dec 2018 | 5116 vizualizari

 

 Zilele acestea am preparat masa strict cu ingrediente aflate prin frigider , balcon , dulapuri . Asta in dorinta de a mai face loc si a evita risipa . Ciorba aceasta a iesit una pe cinste , nici ca se putea mai buna .
,, Mancare romaneasca "

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat cu lemn de fag [ macrou-de calitate ]
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 1 cana mazare verde- congelata
  • 1 cana fasole boabe rosie- fiarta
  • 1 mana buna de varza taiata fasiute
  • 1 tija mare uscata de leustean
  • 1 tija mare uscata de tarhon
  • 1 gogosar rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • 3 cartofi
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca - cu peste afumat:

  • Legumele se curata si se spala.
  • Ceapa se toaca marunt. La fel si rosia.
  • Ardeii se taie cubulete. Dovlecelul si cartofii se taie cuburi.
  • Sotati in ulei fierbinte ceapa si patrunjelul. Adaugati ardeii.
  • Cand acestea au inceput sa se inmoaie puneti pasta de rosii si amestecati.
  • Pasta rosii trebuie sa se prajeasca usor. Atentie sa nu se arda.
  • Turnati deasupra 2 l apa fierbinte. Sarati.
  • Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta si timpul de fierbere.
  • Lasati sa clocoteasca zeama 10 minute.
  • Puneti in ciorba pestele afumat, tijele uscate de ierburi, rosia tocata, cartofii, varza si dovlecelul.
  • Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei. Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect, il puneam la sfarsitul fierberii.
  • Dupa inca 10 minute se incearca legumele daca sunt patrunse si se pun fasole si mazarea verde. Piperati.

TIPS-URI

1

Incalziti apa cu ajutorul fierbatorului. Astfel veti scurta i timpul de fierbere.

2

Atentie cand prajiti pasta de rosii sa nu se arda . Aceasta operatiune are dublu scop. Va da o culoare foarte frumoasa ciorbei si legumele se vor fierbe mai usor.

3

Rolul pestelui afumat este sa dea gust bun ciorbei .Daca as fi dorit sa-l folosesc pentru aspect il puneam la sfarsitul fierberii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca - cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

03.12.2018, 02:00

Cristina

mihaelar63 1

03.12.2018, 02:01

Lau , este ultima mea gaselnita

mihaelar63 1

03.12.2018, 02:01

Motane , Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]