Ciorbita de sir

de epurasha2bb in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2010 | 8823 vizualizari

 

una din preferatele noastre,o facem din sira spinarii porcului proaspat taiat dar se poate face si cu sir afumat mai tarziu.E delicioasa!

 

INGREDIENTE

  •  6 bucati potrivita de sira spinarii de la porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 1 graunte de ustroi,
  • 2 linguri pasta de rosii sau bulion,
  • 1/2 rosie proaspata,
  • 1 morcov,
  • 1 bucata de radacina de telina,
  • 1 bucata de radacina de pastarnac,
  • 1 lingura otet,
  • 1 lingura de vin,
  •  sare mare,
  •  patrunjel verde 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de sir:

Fierbem intr-o oala mare de cam 2 litri bucatile de carne in apa cu putina sare, luam spuma , apoi adaugam rondelute mici de morcov,bucatele de telina si pastarnac si mai lasam sa fiarba.Intr-o tigaita calim usor ceapa taiata patratele si adaugam apoi un amestec facut din o lingura de vin , 2 linguri pasta de tomate, putina supa de la carne.Apoi amestecam bine si la sfarsit mai punem si rosia proaspata taiata cubulete.Nu lasam mult, doar atat cat sa se inmoiae putin si sa ia gust de calit.

Se presara putin sare si se adauga in oala cu carne.Aruncam acolo si grauntele de usturoi.Apoi lasam sa fiarba bine de tot pana ce carnea se desprinde un pic de pe os.Atunci adaugam si o lingura de otet, potrivim de sare si la final de tot, dupa ce mai sta putin otetul in oala la fiert adaugam si patrunjelul proaspat.Oprim focul.Servim cu ardei iute sau capere in otet din vin sau simplu cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de sir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ciorba de omleta