Ciulama de ciuperci

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 7098 vizualizari

 

O reteta de ciulama de la bunica mea (care din pacate nu mai este), care mi-a incantat mesele din copilarie....la tara....ce frumos era....ups! am cazut in butoiul cu melancolie, ma scuzati...ce sa mai.. pt mine aromele, gusturile din copilarie mi-au ramas dragi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

- se curata ciupercile de piele si interiorul negru, se spala si se toaca marunt

- se curata si toaca marunt ceapa si se pune in cratita unde se va face ciulamaua cu uleiul si 100 ml apa din cei 500ml la calit

- peste cepa se aduga ciupercile tocate si se lasa pana acestea se inmoaie bine, dupa aceea se toarna restul de apa clocotita si se lasa la fiert 10 min

- intr-un castronas se pune faina si se amesteca bine cu cateva linguri de apa rece ca sa nu faca cocoloase si se toarna in cratita peste ciuperci amestecand bine

- se mai da cateva clocote si se adauga sarea si piperul si se serveste alaturi de mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita taraneasca