Ciulama de ciuperci- fără făină

de ionix in Mancaruri de legume, 13 Feb 2012 | 13319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g ciuperci champignon
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • o cană cu apă călduță
  • 5 căței de usturoi
  • o ceapă mică
  • circa 250 g smânână de gătit
  • 3 ouă mari
  • sare, piper
  • pătrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci- fără făină:

Ciupercile se taie felii mai groase iar apoi le vom opări doar dându-le într-un clocot, le scurgem după aia. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală iar apoi se taie cubulețe. Într-o tigaie wok vom pune uleiul la încins împreună cu o linguriță de apă și vom căli ușor ceapa(în uleiul încins)-circa 1 minut. Punem ciupercile, le tragem în uleiul încins cu ceapă câteva secunde iar apoi turnăm apa. Punem usturoiul, puțină sare, piper, acoperim cu un capac și lăsăm la înăbușit până când ciupercile sunt gata, vreo 15 minute la foc mic..(apa trebuie să scadă mai mult de jumătate)

Între timp batem ouăle împreună cu smântâna, puțină sare și piper. Când ciupercile sunt fierte adăugăm smântâna și lăsăm la foc mic încă vreo 5 minute, amestecând întruna pentru a nu face cocoloașe.

Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci- fără făină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes