Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 22 Mar 2017 | 14035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml frisca de gatit lichida
  • 1 lingura rasa amidon din porumb
  • cca. 50 ml lapte rece
  • 1 lingura pasta de ardei
  • usturoi granulat dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida:

Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu.

Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci.

Peste ciuperci, turnam frisca de gatit, amestecam.

Amidonul se dilueaza in 50 ml lapte rece, apoi se toarna in tigaie peste ciuperci.

Amestecam sa se ingroase sosul, punem o lingura pasta de ardei pentru culoare si gust, presaram dupa gust usturoi granulat, iar la final, patrunjel verde.

Noi am servit cu mamaliga.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ceapa si ciuperci