Una dintre mâncărurile simple din copilărie este această ciulama de ciuperci, o bunătate care poate fi servită și în zilele de post.
Pentru a face Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post, sunt necesare câteva ingrediente: ciuperci, făină, apă, usturoi și pătrunjel.
Cum se prepara Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post:
Curăță și taie ciupercile în cuburi potrivite.
Rumenește-le ușor într-o tigaie, în puțin ulei încins. Lasă-le pe foc până scade zeama lăsată de ele. Condimentează-le cu sare și piper.
Curăță și toacă usturoiul ca pentru mujdei.
Pune făina într-un bol și adaugă treptat apă, amestecând continuu până obții o compoziție ca de smântână lichidă. Toarnă amestecul peste ciuperci și amestecă ușor. Adaugă puțină apă și lasă totul la fiert.
Spre final, adaugă mujdeiul. Dacă nu îți place usturoiul, nu trebuie să pui. Potrivește gustul cu sare și piper, apoi presara pătrunjel verde tocat.
Servește ciulamaua de ciuperci cu mămăliguță. Este o bunătate de mâncare, ideală și pentru zilele de post.