Ciulama de pui

de Anamaria7 in Pui, 13 Sep 2011 | 5301 vizualizari

 

O mancare ataaat de gustoasaaa, reteta e de la mama si buni! Una dintre primele pe care m-au invatat sa le pregatesc acum multi ani :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pui (cam orice in afara de piept)
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lgt boia
  • piper boabe
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 2-3 lg ulei
  • 2-3 lg faina
  • 5-6 lg lapte
  • 4 catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Ceapa tocata se caleste in ulei, apoi se adauga ardeiul cubulete si se lasa sa se inmoaie. Apoi se adauga carnea, se acopera cu apa si se pune capacul. Condimentam cu sare, piper si punem si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand carnea e fiarta. Spre sfarsit punem usturoiul pisat.

Din faina si lapte facem un sos mai gros pe care il adaugam in oala amestecand continuu. Mai lasam sa clocoteasca un minut, timp in care amestecam mereu pana se ingroasa cat dorim, apoi oprim focul.

TIPS-URI

1

Se poate servi simplu, cu paine sau cu mamaliga.

2

Muraturi/salata obligatoriu! :D

3

Daca nu mai facem sosul putem sa o servim cu macaroane amestecate in sos. Acest preparat nu se mai numeste ciulama, ci papricas. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]