Ciulama/papricas de pui

de Sylvia in Pui, 4 Feb 2010 | 20884 vizualizari

 

Este o mancare care imi aminteste inevitabil de copilarie, de dupa-mesele in care ma intorceam acasa si gaseam un miros de mancare proaspat facuta, de serile de iarna cand noaptea venea mai repede decat mi-as fi dorit …

 

INGREDIENTE

  • pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui ),
  • 2 cepe potrivite,
  • un morcov,
  • o jumatate de ardei ,
  • mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna ( eu am radacinoase morcov, patrunjel, pastranac date pe razatoare) , daca nu punem o lingurita de delikat de legume, 
  • 2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui,
  • o lingurita de boia,
  • 100 ml lapte,
  • o lingura faina ,
  • o lingura de smantana,
  • verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde) .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama/papricas de pui:

  Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare  si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic .

   Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia si apa fierbinte cat sa treaca peste pui si lasam cu capac si la foc mic. Pe masura ce fierbe mai adaugam apa fierbinte, daca scade apa,  si lasam sa fiarba incet pana este gata puiul, mai condimentam daca trebuie..  Intr-un bol amestecam laptele rece cu o lingura de faina si turnam sosul peste carne si mai lasam sa clocoteasca putin. Punem si o lingura de smantana si mai dregem cu condimente daca  trebuie, inchidem focul si punem verdeturi aromate taiate marunt. Se serveste calda cel mai bine cu mamaliguta proaspata si muraturi, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama/papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

04.02.2010, 15:07

Ce bunatate!

cory 1

04.02.2010, 16:43

Sylvia 1

04.02.2010, 17:05

Ma bucur ca va place va servesc cu o portie

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui