Ciuperci brune la cuptor

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 7683 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun, rapid și sățios! Cred că în fiecare frigider, există urme de șuncă și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;) Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci brune 500 g,
  • șuncă de Praga 50 g,
  • brânză topită feliată cca. 10 felii,
  • sare aromată,
  • ulei de măsline.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune la cuptor:

Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.

Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus ( fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ), se stropesc cu puțin ulei de măsline, se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;) Se scot apoi și se învelesc piciorușele ciupercuțelor cu fâșii de șuncă de Praga, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu. Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de brânză topită, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.

Se servesc ca atare, calde sau reci;)

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

șunca de praga se poate înlocui cu orice altfel de șuncă, după gustul fiecăruia ;)

2

brânza topită feliată se poate înlocui cu succes de felii subțiri de cașcaval sau telemea ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor