Ciuperci cu unt si verdeata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2013 | 4668 vizualizari

 

Pe cat suna de simplu acest preparat usor de realizat pe atat este de gustos...yamyyyyyyy....rasfat pur pentru iubitorii ciupercutelor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 150 gr unt ( 85%)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu unt si verdeata:

Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.

Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.

Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.

Isi vor lasa destula zeama si va trebui sa avem rabdare sa scada aproape toata apa.

Cand apa a scazut, adaugam verdeata, potrivim gustul de sare si piper, amestecam putin si stingem focul.

Verdeata trebuie sa isi pastreze culoarea, iar aroma va fi una foarte intensa...imbietoare...

TIPS-URI

1

recomand pentru cei ce tin post sa le prepare doar cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci champignon cu vin alb si smantana