Ciuperci cu unt si verdeata

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2013 | 4936 vizualizari

 

Pe cat suna de simplu acest preparat usor de realizat pe atat este de gustos...yamyyyyyyy....rasfat pur pentru iubitorii ciupercutelor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci champinion
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 150 gr unt ( 85%)
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci cu unt si verdeata:

Ciupercile se curata si se spala, apoi se toaca mai grosier.

Cele pleurotus absorb mai multa apa si le vom stoarce intr-o sita.

Se pune uleiul intr-o tigaie si in el se topeste untul la foc mic, se adauga ciupercile si se lasa pe foc potrivit amestecand din cand in cand.

Isi vor lasa destula zeama si va trebui sa avem rabdare sa scada aproape toata apa.

Cand apa a scazut, adaugam verdeata, potrivim gustul de sare si piper, amestecam putin si stingem focul.

Verdeata trebuie sa isi pastreze culoarea, iar aroma va fi una foarte intensa...imbietoare...

TIPS-URI

1

recomand pentru cei ce tin post sa le prepare doar cu ulei de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci cu unt si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post