Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi

de Ina in Mancaruri de legume, 23 Aug 2011 | 14242 vizualizari

 

Buna si in zile de post, daca renunti la kaizer

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g kaizer
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g ciuperci ( pot fi si din conserva)
  • 3-4 rosii mari, bine coapte ( sau 400 ml. suc de rosii )
  • sare
  • patrunjel verde
  • cartofi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi:

Feliem ceapa si ardeiul gras si le punem la calit in 3 linguri cu ulei. Presaram un praf de sare . Adaugam kaizerul taiat cubulete, ciupercile (crude - feliate, sau din conserva) si usturoiul felii.Lasam sa se caleasca 5 minute, mestecand continuu, apoi stingem cu rosii pasate la robot sau 400 ml suc de rosii si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Spalam o legatura de patrunjel, tocam si presaram peste sos. Servim alaturi un piure de cartofi. 

Daca dorim sa facem piure de post, procedam astfel: curatam cartofii de coaja, ii feliem si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam adaugand putina  sare/ delikat si zeama in care au fiert , putin cate putin. La final adaugam ulei incins, in functie de cat dorim piureul de pufos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos tomat, cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii