Am gasit la oferta niste ciuperci pleurotus si, desi nu prea stiam cum se gatesc, parfumul lor m-a imbiat sa le cumpar. A iesit o garnitura super pentru o friptura de vita.
Am taiat ciupercile fasii, le-am pus la bait intr-un castron cu vinul, uleiul de masline si sarea cam 20 de minute. Le-am turnat apoi intr-o cratita incapatoare cu tot sucul si am dat focul tare, acoperind cu un capac. Vor lasa multa zeama si asta e bine caci se vor inmuia bine. La sfarsit am luat capacul si am pus cateii de usturoi strivitii si am lasat sa se evapore sucul, prajindu-le putin. Inainte sa le asez pe farfurie ca garnitura, le-am stropit in oala cu inca putin vin alb.
Asta a fost cel mai simplu mod in care m-am gandit eu sa le fac. Isi pastreaza foarte bine mirosul si savoarea.
1
Puteti stropi la final cu zeama de lamaie, pentru a mai atenua putin gustul puternic de ciuperci, care nu pica bine tuturor.