Clafoutis cu caise

de lilik in Prajituri, 9 Iun 2011 | 6429 vizualizari

 

pt aceasta reteta m-am inspirat de la Corina33,modificata dar fffff gustoasa...ms Corinutza.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • unt si faina pt uns forma
  • zahar pudra
  • 7-8 caise
  • cateva migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu caise:

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron.

Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora.

Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana treptat.

Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava pt tarta si punem compozitia iar deasupra punem caisele.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute(pana se rumeneste frumos).

Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar si servim.

TIPS-URI

1

incercati cu putina inghetata de vanilie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere, nuca si cacao