Clafoutis cu rosii cherry

de camelia75 in Aperitive / Garnituri, 22 Iun 2013 | 5585 vizualizari

 

Clafoutis cu rosii cherry – o reteta rapida si foarte usoara.Este o buna alternativa pentru piticii mofturosi la legume.Culoarea,savoarea si gustul o sa-i cucereasca cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 18-20 bucati rosii cherry
  • 5 linguri codite tinere de ceapa verde(sau chives)
  • 100 g branza
  • 6 oua mari
  • 45 g faina (2 linguri rase)
  • 3 linguri smantana simpla
  • 200 ml lapte semidegresat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu rosii cherry:

1.Incalziti cuptorul la foc mediu.

2.Spalati rosiile cherry,apoi uscati-le bine si asezati-le intr-o tava sau vas de yena uns cu ulei.

3.Presarati peste rosii, ceapa verde taiata si bucati de branza.(Eu am pus si putin ardei gras taiat pentru ca ne place,insa reteta originala nu are.)

4.Intr-un bol bateti ouale,adaugati faina si amestecati bine pana se incorporeaza(eu m-am ajutat de mixer),apoi puneti smantana si laptele si amestecati bine pana obtineti o compozitie uniforma,subtire.

5.Condimentati dupa gust cu sare si piper,dupa care turnati compozitia peste rosiile din tava.

6.Dati la cuptorul preincalzit la 190 gr timp de 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciuperci de roua si salam uscat