Clatite banatene

de miremirc in Prajituri, 6 Feb 2012 | 19432 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Crema de branza : intr-un castron amestecam branza de vaci cu 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, stafidele si 1 ou. Cine doreste o crema fina de branza poate utiliza blenderul vertical, apoi adauga stafidele.

Fiecare clatita o umplem cu aceasta crema de branza si o asezam intr-o forma unsa cu unt moale.Dupa ce am asezat toate caltitele in forma, mai presaram cateva bucatele de unt si deasupra.      

Pentru sosul de vanilie : intr-un alt castron mixam 4 galbenusuri spuma cu 100 g zahar, 1 zahar vanilat si smantana, apoi turnam peste clatite. dam la cuptor pentru circa 10 minute.  

Intre timp pregatim bezeaua : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si 50 g zahar. Dupa ce scoatem din cuptor clatitele, adica dupa trecerea celor 10 de minute, asezam bezeaua deasupra peste sosul de vanilie si mai lasam cam 10-15 minute la cuptor . Excelente !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata