Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"

de mimmi in Dulciuri, 30 Mai 2011 | 12742 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Clatite:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • coaja rasa de portocala,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ce seamana cu o smantana ,
  • ulei pentru prajit.
  • 500 g urda sau branza de vaci,
  • 100 g stafide,
  • 2 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • Separat mai avem nevoie de
  • 3 oua,
  • 6 linguri rase cu zahar,
  • 200 ml smantana,
  • un praf de sare,
  • unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana":

Pentru inceput facem clatitele :

Batem ouale,adaugam coaja rasa de portocala,un praf de sare si alternand faina si laptele. Incingem o tigaie,o ungem cu putin ulei,turnam din compozitie si prajim pe ambele parti. Amestecam urda,cu ouale,stafidele si zaharul. Ungem clatitele cu 1-2 linguri de urda si le impaturim ca si sarmalutele. Le asezam frumos intr-o forma de yena unsa cu unt. Pe deasupra punem putin unt din loc in loc si turnam o compozitie din 3 galbenusuri amestecate cu 3 linguri de zahar si 200 ml smantana. Dam la cuptor pana se "prinde compozitia de galbenusuri" dupa care aranjam bezeaua  pentru care batem 3 albusuri cu un praf de sare,dupa care adaugam in ploaie 3 linguri de zahar mixand in continuare.

Se servesc caldute  . Pofta Buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite Banatene sau "Ca la Ana Lugojana"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu stafide