interzis minorilor :D
Pentru clatite:
Pentru umplutura:
Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie.
Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin.
Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert.
Cantitatea de faina poate diferi, puneti suficient de multa cat sa va iasa aluatul bun.
Aluatul rezultat se pune la frigider pret de 15-20 de minute si apoi facem clatitele.
De obicei iti dai seama dupa prima clatita, daca mai ai nevoie de faina sau ceva lichid.
Clatitele se perpelesc intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei.
Eu prefer sa pun mai mult ulei in tigaie, il intind in toata tigaia si apoi scurg uleiul intr-o cana. Asa fac la fiecare clatita pentru a fi sigura ca tigaia e unsa cum trebuie.
Clatitele se ung cu dulceata sau gem si se servesc cu bere.
Daca tot sunt betive, sa fie betive pana la capat.
Pofta buna!