Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata

de rivka in Prajituri, 17 Sep 2009 | 14388 vizualizari

 

Cui nu-i e pofta cateodata de o clatita? :)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • putin ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 litru lapte
  • optional 1 cescuta mica de apa minerala sau bere
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata:

Din faina cu sare, oua, ulei si lapte se prepara coca pentru clatite mestecandu-se continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Aluatul se da cca 35 minute la frigider.

Se prajesc clatitele pe rand in cate o lingura de ulei in tigaie, pe o parte si pe alta. se scot pe o farfurie si se servesc calde (sau reci) cu gem sau nutellalanga o cana cu lapte , cacao sau ceai.:)

 

TIPS-URI

1

apa minerala sau berea face aluatul mai pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite clasice cu gem si pasta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Oana 1

17.09.2009, 19:46

Arata foarte bineee

eleny2010 1

12.11.2010, 15:27

eu poftesc mereu si na ca inca nu m am hotarat sa ma apuc de facut .mi se pare ca nu am sa reusesc sa fac aluatul si ca mi se lipeste clatita.dar mi se pare usoara reteta ..trebuie neaparat sa incerc 5 furculite de la mine

elena1988 1

06.03.2011, 08:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si nuci - diet