Clatite cu cacao si frisca

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 19 Sep 2010 | 4271 vizualizari

 

by miha

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:
  •  2 oua
  • 300 g iaurt
  • 75 g zahar
  • 40 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • faina
  • ulei
Pentru umplutura:
  •  frisca lichida
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao si frisca:

Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.

Adaugam apoi un praf de sarea, esenta de vanilie si 2 linguri de ulei .

Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam iaurtul, laptele si cacaoa, amestecam usor pana ajungem la consistenta dorita .

Punem tigaia la incins ( fara ulei, deoarece am pus ulei in aluatul pentru clatite) , cu ajutorul unui polonic turnam compozitia si rasucim tigaia pana se intinde pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti pana devin aurii.

Batem frisca spuma, adaugam zaharul si mixam pana se ingroasa.

Dupa ce s-au racit clatitele le umplem cu frisca.

Se dau la rece pana i momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ela 1

20.09.2010, 00:03

si eu vreau.....

Teo 1

20.09.2010, 22:05

Pusikmea, este corecta cantitatea de zahar?

Dana Cristea - pusikmea 1

21.09.2010, 07:29

multumesc fetele, teo am modificat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post - La multi ani, florilor!