Clatitele sunt cel mai minunat desert cu care nu poti sa dai gres nicioadata. Cu ciocolata,dulceata,crema de vanilie,fructe,frisca,inghetata,branza dulce sau nuci, clatitele vor ramane un dulce deosebit si un dulce al copilariei.
Trebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa amestecam faina treptat.Eu am pus cate o lingura pana acum incorporat toata faina.Daca se intareste prea repede pana sa terminati faina de incorporat puneti cate putin lapte si putina apa minerala.Mixam bine. Apoi adaugam treptat restul de lapte, apa minerala si untul topit.Daca pe parcursul prepararii clatitelor se intareste compozita puteti sa mai daugati lapte. Eu asa am facut. Ungem suprafata tigaii cu ulei si cu un polonic turnam aluatul in tigaie. Eu am pus de fiecare data jumatate de polonic.Lasam cam 2-3 minute pe fiecare parte. Verificam clatita cu o spatula. Dupa fiecare clatita ungem tigaia cu ulei.Ungem clatitele cu ciocolata si le rulam. Pofta buna!
1
Folositi esenta de vanilie+esenta de lamaie pentru un gust deosebit.
2
Folositi coaja de lamaie rasa+coaja de portocala rasa.Combinatia aceasta ofera clatitele un gust minunat.