Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2017 | 7043 vizualizari

 

Aceste clatite poarta denumirea de Ficelles picardes si sunt o specialitate din regiunea Frantei Picardia. Reteta  a fost creata în anul 1950 la Amiens de catre bucătarul-șef  Marcel Lefèvre.
Rețeta originală este protejata! 
Clatita din  Picardia este o clătită gratinata umpluta cu șuncă, ceapa, ciuperci și smântână. 
Amestecul de ceapa si de ciuperci tocate marunt, care se gateste incet in unt pana se formeaza o pasta groasa se numeste "duxelles". Este un amestec foarte des folosit ca garnitura sau umplutura .
Va prezint o reteta foarte apropiata de cea originala, gasita in cartea de bucate wikibooks- aici.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-ciuperci-si-sunca-la-cuptor.html
 
 

 

INGREDIENTE

Aluat clatite: pentru 8 clatite foarte foarte mari :)
  • 250 g de făină
  • 3 oua
  • 0,5 l de lapte
  • 30 g de unt
  • 1 vârf de cuțit de sare
Umplutura: pentru 4 clatite
  • 8 felii subtiri de sunca/jambon
  • 400 g ciuperci
  • 2 cepe eșalotă
  • 30 cl smântână
  • 100 g cascaval ras
  • 20 g de unt
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor:

Puneti faina intr-un castron adanc.

Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele.

Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute.

Adaugati untul topit si racit. Amestecati.

Cu un polonic, puneti din compozitie in tigaia de teflon incinsa (nu trebuie s-o ungeti, untul din compozitie este suficient).


Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Am facut numai 4 clatite pentru cata umplutura aveam. Aluatul de clatite ramas, l-am utilizat pentru a face clatite cu mere - reteta aici.

 

Pregatiti umplutura:

Se curata si se toaca ceapa esalota marunt. Se caleste intr-o tigaie in untul incins, se adauga ciupercile taiate felii. Se acopera si se lasa cateva minute sa iasa apa din ciuperci.

Se descopera si se gateste la foc mic pana cand apa se evaporeaza.

Se adauga la duxelles 2-3 linguri de smantana si se amesteca.

 

Umpleti clatitele : pe fiecare clatita puneti 2 felii de jambon, deasupra puneti o lingura buna de ciuperci. Rulati clatita. Am facut 4 clatite si le-am pus intr-o tava mica pentru cuptor, unsa.

Turnati deasupra smantana ramasa si presarati peste cascavalul ras.

Puneti in cuptorul cald la 220 ° C, timp de aproximativ 15-20 min.

Serviti o clătită intreagă / persoană ca fel principal sau o jumătate, acompaniata de o salata verde ca antreu.

Sunt delicioase !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza