Clatite cu mere caramelizate

de simona72 in Dulciuri, 9 Feb 2016 | 4319 vizualizari

 

Clatite cu dragoste pregatite...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluatul de clatite:
  • 1 ou
  • 300 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 200 gr faina
  • 1 lingura extract de vanilie
  • unt sau ulei pentru prajit clatitele
  • pentru umplutura:
  • 3 linguri zahar alb
  • 3 mere
  • 1 fruct kaki
  • 1 lingurita amestec de mirodenii Apple&Orange
  • 2 linguri unt
  • pentru servit:
  • ciocolata
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere caramelizate:

Pentru aluatul de clatite: se amesteca faina cu drojdia. Ouale se bat cu un tel ca pentru omleta, se adauga zaharul,sarea si extractul de vanilie. Peste ouale batute se adauga faina, se amesteca cu telul, iar apoi se subtiaza aluatul cu lapte. Se lasa deoparte aluatul 30 minute. Se observa ca pe masura ce aluatul se odihneste acesta se ingroasa. Daca dupa odihna vi se pare ca e prea gros mai adaugati putin lapte. Se pune la incins o tigaie antiaderenta. Se adauga un strop de ulei sau foarte putin unt. Se pune in tigaia incinsa si unsa un polonic de aluat. Inclinam tigaia sa se distribuie uniform aluatul in tigaie.Se coc 2 minute pe o parte, se intoarce clatita si se coace si pe cealalta parte 2 minute.

Pentru umplutura: intr-o tigaie antiaderenta se pune zaharul la caramelizat. Cand acesta s-a topit si a capatat culoarea chihlimbarului se adauga merele curatate de coaja si cotoare si taiate in cubulete. Se amesteca si se lasa pe foc 3-4 minute. Se adauga untul si mirodeniile si se lasa pe foc pana merele au inceput sa se inmoaie, dar sa nu-si schimbe forma. La sfarsit se adauga fructul kaki curatat si taiat in cubulete. Se lasa umplutura sa se odihneasca. 

Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare clatita, se impacheteaza si se servesc dupa preferinte pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie, cu scortisoara sau cu toping de ciocolata (ciocolata topita pe baie de aburi cu 2-3 linguri lapte).

 

TIPS-URI

1

daca folositi o tigaie de calitate antiaderenta, puteti sa nu mai folositi unt sau ulei atunci cand prajiti clatitele...eu folosesc unt pentru gustul pe care-l da clatitelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu magiun de prune