Clatite cu piept de pui si ciuperci

de ela in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2012 | 28713 vizualizari

 

am tot vazut combinatia asta pe site si am tot spus ca o fac pentru ca imi plac tare mult ciupercile,pieptul de pui si clatitele....imi pare rau ca am amanat momentul....ultima reteta am vazut-o la gatit cuspor si mi-a ramas gandul...este un deliciu,sigur o voi repeta curand,dar cu ceva ingrediente in plus....ma gandesc acum la Nadina,careia ii plac tare mult ciupercile si de care imi este dor...

 

INGREDIENTE

CLATITE:

  • 3oua
  • 700ml lapte
  • 500gr faina
  • 50ml apa minerala
  • 1varf cutit bicarbonat alimenta
  • 1praf de sare
  • ulei de msline

UMPLUTURA:

  • 1fir praz mic
  • 1piept de pui dezosat fara piele
  • 300gr ciuperci proaspete
  • 2catei usturoi
  • 1lingura smantana
  • 1lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu piept de pui si ciuperci:

Punem toate ingredientele pentru clatite in robotul de bucatarie(din lapte punem doar 500ml,restul il pastram pentru completare) si mixam bine.Dam la frigider minim 30minute.Preparam clatitele,adaugand lapte daca compozitia este prea groasa(ies cam 10clatite).

Pieptul de pui il taiem marunt si il punem la fiert in apa cu sare si vegeta.Cand este fiert,il punem la scurs intr-o sita,apoi il tocam cat mai marunt.

Prazul il taiem marunt.

Ciupercile le curatam de pielita si le tocam marunt.

Punem intr-o tigaie cu ulei prazul si ciupercile si lasam cateva minute la calit pana se inmoaie ciupercile.Adaugam carnea de pui,condimentele si mai lasam cateva minute,amestecand mereu.Completam cu faina si laptele si omogenizam bine,lasam sa se ingroase sosul,apoi adaugam smantana si usturoiul zdrobit si mai lasam putin.Condimentam daca mai trebuie.

Umplem fiecare clatita cu compozitia de mai sus,rulam si punem intr-o tava(unsa cu unt daca nu este de ceramica,eu am folosit tava delimano pe care o ador,nu se prinde nimic de ea).Presaram deasupra cascaval ras dupa preferinte si dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu cam 50minute,pana cascavalul capata o crusta aurie.

Servim cald sau rece,este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Cris2711 1

14.11.2012, 12:17

mi-ai dat o idee buna Ela

ela 1

14.11.2012, 23:36

Cris,astept sa imi spui cum au iesit

Cris2711 1

15.11.2012, 00:52

Ela zilele urmatoare am sa le fac,te tin la curent,scumpa mea puuup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba de pui