Clatite cu spanac si somon

de anisoara in Somon, 6 Feb 2010 | 8720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura :
  • 1 pahar  (250 gr paharul ) de faina de calitate  superioara
  • 200 de spanac proaspat,  nu congelat
  • 2 oua + un galbenus
  • 300 ml lapte
  • putina sare
  • o lingurita de suc de lamaie
  • o lingura de ulei
  • ulei pt prajit
  •  200 gr de somon
  •  200 gr de cascaval de tip olandez
  •  o  lingurita de suc de lamaie
  •   putina sare
  •   piper negru macinat 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu spanac si somon:

 Se spala bine spanacul cu vreo 100 ml de apa  si se pune intr-o tigaie la fiert pentru 3-4 minute, din momentul inceperii fierberii .

Dupa aceiea,  se scurge de toata apa , pe masura posibilitatii si intr-un bol se amesteca bine cu mixerul. 

Se adauga racit in aluatul de clatite si se mai amesteca odata ambele componente.
Spanacul e necesar sa fie proaspat, de cite ori am incercat sa prepar clatitele cu spanac cumparat in stare inghetata, si pe urma dezghetat , mereu mi se rupeau clatitele in timpul coacerii. 
 
Pas cu pas prepararea clatitelor , o gasiti aici: 

Prima conditie – toate ingredientele – sa fie aduse la temperatura camerei

Intr-un vas se pun toate ouale si  sarea si se amesteca bine . Se adauga jumatate de faina , se amesteca, se adauga jumatate de lapte se amesteca, untul topit sau uleiul si se amesteca cca 3-4 minute,  pina obtinem o compozitie omogena,  ca o smintina .Se adauga spanacul faramitat si se amesteca foarte bine 
Se lasa sa se odihneasca aluatul  – cca 30 minute.

La inceput se incalzeste bine tigaia  la un foc mare timp de vreo 2-3 minute.
Se toarna o lingura de ulei  ( prefer de masline) si se asteapta, ca uleiul sa se incalzeasca bine, si sa unga bine  toata tigaia. Restul il turnati intr-o farfurioara, pt ca din cind in cind veti unge tigaia cu ulei - cam la fiecare a 3 clatita coapta. Acesta conditie o respectati pentru coacerea clatitelor cu spanac.

Turnati in tigaie inferbintata bine, invirtind-o in toate partile aluatul cu polonicul . Aluatul se repartizeaza pe tot diametrul tigaei si puneti-o la foc sa se coaca.Se coace la un foc miljlociu timp de 1 minut, se intoarce pe cealalta parte si se coace inca 20 secunde. Se rastoarna pe un platou si se procedeaza la fel , pina veti termina de copt toate clatitele.  Din aceasta proportie de aluat se va coace cca 12-15 clatite.

Clatitele vor fi foarte elastice  de o culoare verde naturala si sunt foarte gustoase .

Inainte de a incepe coacerea clatitelor , se  taie  pestele rosu in felii de grosimea 1cm , se adauga sarea, sucul de lamaie si piperul negru, si se amesteca toate feliile . Timp de 30-40 minute pestele se va marina si va capata un gust foarte placut de marinata , saratel.

Dupa ce se coc toate clatitele , procedam in urmatorul fel.:

Pe fiecare clatita se adauga pe toata lungimea si latimea de 3 cm  cite putin cascaval ras  si se pune deasupra cite 1-2  felii de peste sa acopere lungimea clatitei. Se infasura bine. Se aseaza alta clatita curata , se preasara foarte putin cascaval , unde si unde pe toata suprafata ei si se pune prima rulada cu peste. Se procedeaza cu toate clatitele la fel. Se pun cite 2-3 rulade pe farfurie si se dau in microunda pentru 3-4 minute la copt la temperatura de 100C .

In acest rastimp se topeste cascavalul si se prepara pestele pina la urma. Se scot rulade de clatite de spanac cu somon si servesc la masa cu un sos de tip Bechamel sau sos preparat de smintina .

Daca vreti sa obtineti din clatite o rulada festiva , atunci cind le scoti din microunde , se aranjaza pe un fund de plastic drept , invelit cu hirtie de pergament . Se suprapune alt fund deasupra lor si se dau in frigider  pina sa racesc pe deplin  si primesc o forma in taietura lunguiata. Se aranjeaza pe platou festiv, se orneaza cu verdeata si in mijlocul feliutelor se face o floare de rosie sau din felii de somon.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu spanac si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 16:26

Cred ca sunt un deliciuFelicitari pentru reteta,arata tare bine.

epurasha2bb 1

17.02.2010, 12:31

foarte interesanta reteta! si are exact ingredientele ce-mi plac mie!

anisoara 1

20.02.2010, 18:17

Cu placere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume la tigaie