Clatite dantelate

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2014 | 12697 vizualizari

 

Una dintre cele mai... si mai...si mai...delicioase retete de clatite!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 1 cana de lapte mare
  • 1 pahar de iaurt mare de 400 gr( grecesc 10%)
  • 1/2 cana de apa minerala ( cu bule)
  • 3 sau 4 linguri de zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita de bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite dantelate:

Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie,  faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie  si cautam sa obtinem un aluat mai grosut  pe care-l vom subtia cu apa minerala la sfarsit.

Aerisim compozitia de cateva ori lasand sa curga de sus din polonic inapoi in vas.

Ungem tigaia incinsa cu o lacrima de ulei si punem aluatul si prajim clatitele in stilul propriu desigur :)))

Eu le-am umplut cu gem de prune, de macese, de capsuni si cu iubita nutella.

Va asigur ca au o textura senzationala. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dantelate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

29.09.2014, 11:33

Multumesc Alina

diaconta 1

30.09.2014, 22:39

Mi-e pofta

RuxyRux 1

30.09.2014, 23:48

Multumesc Diuta scumpa mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars