Clatite de post umplute cu dulceata de afine

de Bucataras Medi in Dulciuri, 21 Apr 2011 | 21671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 100 g faina alba
  • 100 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • 25 g zahar
  • sare
  • Pentru umplutura
  • eu le-am umplut cu dulceata de afine
  • Optional
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post umplute cu dulceata de afine:

Punem intr-un bol faina si apoi turnam treptat apa minerala, amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.Adaugam apoi uleiul, zaharul si un varf de cutit cu sare.Mixam bine .Daca ni se pare ca este cam groasa compozitia atunci mai adaugam putina apa minerala .Trebuie sa obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri.

Incingem o tigaie(eu folosesc una de teflon) ,o ungem cu putin ulei si apoiturnam cu ajutorul unui polonic compozitie inclinand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Cand s-a rumenit pe margini, se intoarce clatita pe cealalta parte. Clatitele se pun pe rand pe o farfurie si se acopera ca sa nu se usuce.

Cand am terminat de copt toate clatitele , ungem pe rand fiecare clatita in parte cu dulceata de afine(se poate folosi orice fel de dulceata sau gem), se impaturesc , se pudreaza cu zahar pudra si......................pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post umplute cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 17:39

Gaby, sunt facute anu; trecut si postate anu; asta .........si sunt facute de un vecin care are o cofetarie

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 17:40

Aziz, fac si eu odata ceva dulce si tu nu esti prezenta?...........

cristina1985 1

13.04.2017, 15:39

Mie nu mi-au iesit clatitele. A trebuit sa pun 200 ml apa minerala si s-au lipit.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui