Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulce

de Panacris in Dulciuri, 2 Sep 2014 | 5001 vizualizari

 

Serile trecute, tot butonam telecomanda și bineînțeles am rămas blocată pe Paprika :D O tanti, mai plinuță numai țin minte cum se numește, a preparat niște clătite Red Velvet, demențiale, ce m-au bântuit toate zileleastea. Dacă Gaby ne-a invitat la concurs nu puteam rata ocazia, mai ales că printre provocări sunt și clătitele. Așa că m-am pus pe scotocit pe internet, după Red Velvet. Din nenumăratele variante am ajuns la ceea ce vă voi prezenta mai jos. Gata cu vorba și spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:
  • Ou 1 bucată,
  • Apă minerală 100 ml,
  • Sfeclă roșie 2 bucăți mici, din care se va obține cca. 50 ml suc,
  • Ulei 1 lingură,
  • Sare un praf,
  • Făină albă de grâu 55 g.
  • Pentru umplutură:
  • Brânză de vaci 100 g,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Ou 1 gălbenuș,
  • Coajă de lămâie,
  • coajă de portcală,
  • Pentru sosul de portocale și caise:
  • Portocale 2 bucăți,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Caise 4 bucăți,
  • Zahăr tos 4 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulce:

Sfecla spălată, necurățată, doar de capete, se taie în felii și se introduce în aparatul de stors fructe/legume și se va obține cca. 50 ml suc de sfeclă. Oul se bate energic cu sucul, de fapt un fel de nectar de sfeclă ;), apa minerală ca să subțieze compoziția, făina și praful de sare, obținându-se un aluat fluid și omogen, fără cocoloașe. Din acest amestec rezultă 4 clătite mai grosuțe.

Aparatul Philips Multicooker, se conectează la sursa de curent, se selectează din MENIU programul FRY, se unge vasul cu puțin ulei și se trece la prăjitul clătitelor. Sincer, aveam o strângere de inimă că se vor maron i:D, dar s-a dovedit clar că au rămas roșiatice exact cum am văzut la TV și pe diverse site/blog-uri culinare. Se coace clătita pe fiecare parte cca. 5 minute, numai e nevoie să adăugați ulei în vas. Cel mai mult mi-a plăcut că nu am simțit mirosul acela specific de clătite prăjite ;)

Între timp ne ocupăm de umplutură: brânza dulce se amestecă energic cu gălbenușul de ou, zahărul și coaja de citrice, până se topesc cristalele de zahăr. 

Pentru sos, folosim din nou aparatul de stros fructe/legume, bineînțeles un Philips ;), citricile se rad, coaja, o folosim la crema de brânză și alte preparate, apoi se curăță de partea albă, caisele se rup în două, se dă sâmburele deoparte, apoi se storc împreună și se va obține cca. 100 ml suc. Acesta se pune la fiert într-un vas cu fundul dublu, împreună cu zahărul, lăsându-se cca. 10 minute la foc mic, să scadă atât cât să se obțină un sos. Nu am folosit niciun fel de mirodenii, am vrut să simt doar gustul fructelor ;) Clătitele se umplu cu crema de brânză, se rulează și se servesc împreună cu sosul de fructe.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Nu se simte gustul de sfeclă roșie în clătite

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite din suc de sfeclă umplute cu cremă de brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post la Multicooker