Clatite inimoase

de laylalala in Dulciuri, 3 Mai 2010 | 4306 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 60 ml lapte
  • 60 ml limonada
  • 100 gr faina, cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • mana de alune de padure 
  • 2 linguri coji de portocale confiate
  • unt, pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite inimoase:

Intr-un vas, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbensurile cu zaharul pudra, laptele si limonada.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca.Se inglobeaza apoi albusurile spuma si se lasa compozitia obtinuta deoparte.

Alunele de padure se prajesc 6-8 minute intr-o tigaie fara grasime pana cand s-au rumenit.Se rastoarna alunele prajite pe un prospop de bucatarie si se freaca pentru a indeparta coaja.Alunele decojite se toaca marunt.Coaja de portocala se taie cubulete.

Se incinge o tigaie la foc potrivit.Se adauga putin unt si se lasa sa se topeasca.Se toarna in tigaie cate 2 linguri de aluat, dand clatitelor forma de inima.Se presara deasupra fiecarei clatite alune tocate/coji de portocale confiate.Se lasa sa se prajeasca 2-3 minute pana cand se rumensc apoi se intorc si se lasa sa se rumenasca si pe cealalta parte.

Clatitele se servesc calde sau reci, stropite dupa preferinte cu miere sau diferite sosuri dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite inimoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]